Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Hydromassage, wat doet dat voor je?

Veel mensen die ik in het dagelijks leven tegenkom sporten regelmatig. Verschillende sportscholen zijn voorzien van een sauna of jacuzzi. Sporten en spa’s gaan dan ook goed samen. Sterker nog: het vult elkaar aan. Hydromassage is een veelgebruikte term in de wereld van wellness. Maar wat is het eigenlijk en wat doet het voor je lichaam?

Ontspannen in een jacuzzi met hydromassage jets

Na een uur fanatiek sporten vind ik het altijd heerlijk om mijn spieren tot rust te laten komen in een jacuzzi met hydromassage jets. Er wordt me regelmatig gevraagd waarom het nou zo ontspannend werkt. Dat is eigenlijk heel makkelijk te verklaren. Er zijn drie factoren die met elkaar samenwerken. De eerste is het warme water. Door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur en verwijden de bloedvaten. Een betere bloedcirculatie is dan een logisch gevolg. Als tweede ben je in het water bijna gewichtsloos, waardoor de druk op de spieren en gewrichten afneemt. Door deze twee factoren kan de derde factor zijn werk extra goed doen: de massage zelf. Deze waterstroom, die wordt veroorzaakt door de jets die warm water en lucht de spa inblazen, ontspant de spieren en zorgt voor de aanmaak van endorfine, wat een natuurlijke pijnstiller is.

Hydromassage

De massage zorgt dus voor ontspannen spieren, maar door de combinatie van het warme water, gewichtsloosheid en de massage treedt een intens gevoel van ontspanning op. Het werkt rustgevend en stressverminderend, waardoor diverse klachten kunnen herstellen. In deze drukke maatschappij is het makkelijk om te vergeten hoe belangrijk ontspanning is. Logisch, ik vergeet het zelf ook wel eens. Totdat ik mezelf weer neervlij in zo’n spa en helemaal tot rust kom. Om gezond te leven is ontspanning erg belangrijk en de hydromassage sluit daar perfect bij aan.

Om de beleving compleet te maken zijn er geuren, kleuren en etherische oliën te koop voor in de jacuzzi.

Peter Groot
Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top