Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Voordelen traditionele sauna

Lekker in de sauna zitten na het sporten? Heerlijk! Wist je dat tien minuten in een saunacabine al voldoende is om kleine spierscheurtjes te herstellen? Ideaal na je dagelijkse rondje hardlopen. Maar de sauna is natuurlijk voor meer dingen goed. Een betere weerstand bijvoorbeeld, een diepere slaap en een gezondere huid. Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam tijdens een bezoek aan de traditionele Finse sauna?

Lekker zweten in de sauna

Door de warmte stijgt je lichaamstemperatuur tot ongeveer 39 graden en gaat je hartslag omhoog. Daardoor ga je zweten en dat zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Door bij een traditionele sauna een schep water over de stenen te gieten, wordt de lucht vochtiger. Bij droge lucht kan het zweet makkelijk verdampen. Bij vochtige lucht is dat lastiger, waardoor je meer zweet. Het voelt dan ook alsof de temperatuur in de saunacabine hoger ligt.

Mooie en gezonde huid door de sauna

Door de warmte gaan de bloedvaten verder openstaan. Dit zorgt ervoor dat er meer bloed door je organen stroomt en dus ook door de huid. Je huid wordt op deze manier beter gevoed. Doordat je zweet krijgt je huid een grondige onderhoudsbeurt en wordt deze goed schoongemaakt. Belangrijk, want voor dit grote orgaan kunnen we maar beter goed zorgen. Het zweten zorgt ervoor dat je lichaam zware metalen en gifstoffen afvoert, waardoor je je alleen maar beter voelt!

Betere weerstand door sauna

Door regelmatig gebruik te maken van de sauna verbetert je weerstand. Door de grote temperatuurverschillen tussen de sauna en de buitenlucht (of de koude douche), wordt je lichaam minder vatbaar voor temperatuursverschillen en krijg je een betere weerstand tegen de griep. Er wordt wel eens beweerd dat saunagebruik het genezingsproces bevordert bij verkoudheid en griepverschijnselen. Ga echter niet met koorts in de sauna zitten. Omdat je lichaamstemperatuur dan sowieso al hoger ligt dan normaal is het onverstandig dit nog meer te verhogen.

Er zijn nog meer voordelen op te noemen. Zo werkt regelmatig gebruik van de sauna tegen pijnlijke spieren en gewrichten, zorgt het voor een betere slaap en werkt het ontspannend. Ook kan het werken tegen ademhalingsproblemen, zoals astma en bronchitis (vooral als er in de sauna zo’n heerlijke eucalyptusgeur hangt). Vergeet niet om water te drinken! Zeker als je na het sporten gebruik maakt van de sauna en al flink gezweet hebt. Niemand wil tenslotte uitgedroogd raken.

Meer weten? Je kunt ons bellen, mailen of het formulier invullen. En in onze showroom in Balloo kun je natuurlijk ook met al je vragen terecht. De koffie staat niet klaar; die maken we vers voor je!

Redactie Sauna en Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top