Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Ontspannen in je eigen spa of jacuzzi

Wat is er fijner dan aan het eind van de dag thuiskomen, beseffen dat er niks meer hoeft en om vervolgens volledig te ontspannen in je eigen jacuzzi of spa? Kopje koffie erbij, tijdschrift erbij, of gewoon lekker zitten en een goed gesprek voeren met de kinderen en je partner. Het kan, het mag en het is nog hartstikke gezond ook. Al eerder hadden we het over de hydromassage, die zo goed is voor de spieren, maar er zijn natuurlijk nog meer redenen voor de aanschaf van een spa of voor een bezoek aan een wellness resort.

Een jacuzzi brengt ontspanning

Bij een gezond leven hoort nou eenmaal een behoorlijke dosis ontspanning. Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam. Er is niks mis met een portie gezonde stress, want hierdoor presteren we beter op, bijvoorbeeld, het werk. Maar als het werk af is, is het wel van belang weer te ontspannen. Tussendoor een pauze nemen van vijf minuten doet al wonderen. Even een kopje koffie zetten, of gewoon door wat tijdschriften bladeren. Dan kun je er daarna weer vol tegenaan. Maar als je aan het eind van de dag iets meer nodig hebt dan die vijf minuten, doet een massage in je jacuzzi wonderen. Nooit meer hoofdpijn na een lange werkdag.

Hechtere band met je gezin

Een jacuzzi of hottub leent zich er uitstekend voor om samen met je gezin tijd door te brengen. Tijd voor elkaar is belangrijk en een spa in de tuin is een perfecte reden om bij elkaar te zitten en de dag door te nemen. Een tv-scherm ophangen kan natuurlijk ook. Zo kun je samen naar je favoriete films en series kijken. En als de kinderen naar bed zijn, kun je met je partner genieten van de sterrenhemel.

Vermindert pijn, bevordert genezing

Regelmatig gebruik van een bubbelbad vermindert de pijn die gepaard gaat met artritis. Ten eerste ben je in het water gewichtsloos, waardoor de druk op je gewrichten minder wordt. Door het warme water van de spa worden je gewrichten ook verwarmd en wordt het weefsel rekbaarder. De massage in een spa zorgt er bovendien voor dat afvalstoffen in het lichaam sneller verwijderd worden, waardoor genezing van je lichaam sneller gaat. Dit geldt natuurlijk ook na een uurtje fanatiek sporten.

Meer weten over onze wereld van de jacuzzi’s en hottubs?

Redactie Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top