Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Welnesstrends

Happinessyoga, sprinkhanen voor de lunch, een “glazen” huid, waar hebben we het in ’s hemelsnaam over? Nou, over de meest prominente gezondheid- en schoonheidstrends! De wellnessindustrie is altijd in beweging, en nieuwe trends lijken zich te verspreiden met de snelheid van het licht. Om je te inspireren hebben we een lijst samengesteld van de 7 belangrijkste trends! Wellicht is er iets voor je bij?

Grootouders/kleinkinderen trips

Natuurlijk is de vakantie met de hele familie belangrijk, maar tegenwoordig zien we steeds meer grootouders die met hun kleinkinderen avontuurlijke trips beleven. De huidige pensionado’s hebben de tijd en vaak ook de middelen om te reizen. De ouders hebben vaak verplichtingen waaronder natuurlijk werk, terwijl de grootouders en hun kleinkinderen meer vrijheid hebben en kunnen profiteren van laag-seizoenkortingen.

Wat is de bedoeling van wellness? Je lekker voelen natuurlijk! De horeca/wellness-industrie zoekt naar allerlei middelen om de klant zich goed te laten voelen; om “ervaringen” te bieden die gelukkig maken. Van bijvoorbeeld lachyoga, glimlach-asana’s en innerlijke glimlach meditatie wordt voorspeld dat dit de trends worden op het gebied van wellness.

‘Now Age’: omarm spiritualiteit

Now Age is een evolutie van het fenomeen New Age, op zijn hoogtepunt in de seventies. Tegenwoordig is het hippiedom weer in de mode; helende kristallen en wierook zijn het helemaal onder de ‘incrowd’ van Hollywood. Onze manier van kijken naar onze fysieke en geestelijke gezondheid impliceert een holistische benadering; naar healing, reiki en andere spirituele praktijken wordt steeds meer gevraagd. Wellnessresorts focussen zich steeds meer op ‘mind, body & spirit’, wat eigenlijk ook een logische stap lijkt nu yoga mainstream is.

Gezond oud worden

We leven steeds langer en willen zo lang mogelijk gezond en energiek blijven. Zo genoemde “Healthy-aging holidays” winnen snel aan populariteit: verjongende behandelingen, oefeningen en speciaal voedsel zijn vast onderdeel van het programma. Vaak biedt men ook Collageenbehandelingen, behandeling ter verlichting van de menopauze etc.

Mindfulness

Mindfulness zoemt al lang rond in de wellnessbranche, maar tegenwoordig ligt de focus meer op mindfulness in beweging, zoals yoga en tai chi. Oefeningen als yoga en tai chi, geïnspireerd door holistische Oosterse filosofië, worden meer en meer populair. Wij voorspellen een steeds groter wordend aanbod van wellnessprogramma’s die zowel rust als activiteit bieden, met de focus op mindfulness en aandacht voor het hier en nu. Namaste!

Zou je bezwaar hebben tegen het eten van insecten?

Dit is wel even ‘slikken’ voor ons westerlingen. De mensen in Azië, Zuid-Amerika en Afrika zijn inmiddels al gewend aan dit idee. Als het idee van een knapperige sprinkhaan tussen je tanden je doet gruwen kun je misschien beter kiezen voor….sprinkhaanmeel. Een milieuvriendelijke proteïnebron die gezonde vetten, calcium,ijzer en vitamine B12 bevat. In je smoothie wellicht?

Koreaanse huidbehandeling

Ben je geïnteresseerd in beautytrends dan mag je deze niet missen. “K Beauty” is booming en de schappen bij de trendy drogist en de warenhuizen staan vol met leuke sprookjesachtige schoonheidsproducten; crêmes, maskertjes, slakkenslijm en de laatste trend: “glass skin”. Wat huidverzorging betreft zijn de ogen gericht op Korea; zij lijken de traditionele landen wat dit betreft, zoals Frankrijk en Italië, snel voorbij te streven. Blijf ons volgen, we zullen je snel bijpraten over K beauty met betrekking tot de sauna.

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top