Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Sauna en je huid

Echte schoonheid komt van binnenuit. Maar ook van lekker zweten in de sauna! Hieronder 6 redenen waarom de sauna zo’n goede keus is als je jouw huidverzorging wilt opwaarderen.

Sauna verjongt de huid

Collageen geeft de huid en de organen kracht en souplesse. De warmte in sauna’s en stoombaden verhoogt de collageenproductie, en versterkt en verjongt aldus de huid. De warmte helpt ook de huid zich te ontdoen van dode huidcellen.

Zweten werkt reinigend

Door het heftige zweten in de sauna wordt je huid intensief gereinigd; toxinen en verontreinigingen worden “weggespoeld”, met als resultaat een gezondere huid, minder neiging tot acne, mee-eters en pukkels.

De sauna geeft je glans

Door de hitte in de sauna wordt de bloedcirculatie dramatisch opgevoerd. Hierdoor krijgt je huid een gezond en fris aanzien, alsof je zojuist van de skipiste bent gestapt of een boswandeling hebt gemaakt. Een frisse, gezonde glans; geen make-up nodig.

Houdt je huid gehydrateerd

Door de warmte en het zweten worden de talgklieren geactiveerd. De functie van deze klieren is de huid gehydrateerd en soepel te houden. Door de produktie van talg te stimuleren helpt de sauna je jouw huid in perfecte conditie te houden.

Sauna voor het scrubben

Enige tijd in de warmte van de sauna bereidt je huid perfect voor op een scrub- of peelingbehandeling. Het zweten en de warmte maken een droge huid zacht en helpt bij de verwijdering van dode huidcellen. Scrub je huid na de sauna en je wordt beloond met een fluweelzachte huid.

Verbrand calorieën met de sauna

Wist je dat een uur in de sauna of een warm bad calorieën verbrand? Dit komt door de verhoging van de lichaamstemperatuur. Research geeft aan dat je in een saunasessie hetzelfde aantal calorieën kunt verbranden als bij een rondje rennen.

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top