Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Koreaanse huidverzorging

Korea biedt de landen die traditioneel bekend staan om hun schoonheidsindustrie tegenwoordig stevige competitie; de zogenaamde “K beauty” verovert de wereld van de huidverzorging. Een belangrijk onderdeel van deze trend is de zeer goed gehydrateerde “dikke” huid. Dit resulteert in de zogenaamde “glazen huid”; de huid is dermate gehydrateerd dat die letterlijk nat lijkt en glanst als glas. Hoe bereik je dit, en wat doet de sauna in deze koreaanse schoonheidsbehandeling? “Steamcials” en “sheet mask sandwiches” vormen de 2 belangrijkste pilaren in K beauty.

Wat is een ‘steamcial’?

Het woord Steamcial is een samentrekking van de Engelse woorden steam (stoom) en facial (gezichtsbehandeling). Het idee is dat je jezelf voorbereidt op de behandeling met stoom, om zo de huid te verzachten en de poriën te openen. Je kunt de stoomontwikkeling in de douche of het bad gebruiken, maar het beste is natuurlijk een stoomsauna. De gunstige effecten van stoom zijn al sinds mensenheugenis bekend, en in schoonheidssalons en spa’s worden facials vrijwel altijd voorbereidt met stoom. Je kunt deze truc ook thuis toepassen: Gebruik veel stoom voordat u een serum of crème opbrengt. Je zult merken dat uw huid de producten beter absorbeert; aarzel niet om meer crème of serum te gebruiken, of het tijdens een sessie 2 keer aan te brengen. Het klinkt simpel; stoom gebruiken bij je huidverzorging, maar het resultaat zal je verbazen.

‘Sheet mask sandwich’

Een ander belangrijk item in de Koreaanse schoonheidsverzorging dat zich razensnel verspreidt zijn de huidmaskers. Je hebt ze wellicht gezien op Instagram, Youtube, in een warenhuis of bij de drogist, en jezelf afgevraagd: ‘waar gaat dit eigenlijk over?’ Een ‘sheetmask’ is, je raadt het al, een soort doek voor het gezicht, helemaal vol vitaminen, serums en nog veel meer huidverwennerij. Voor echte hardcore beautynerds echter is het gebruik van het huidmasker volgens de instructies niet voldoende; die maken van het sheetmask een sandwich. Mensen met een zeer droge huid of bijvoorbeeld eczeem zweren hierbij, en het is vrij simpel: Combineer je stoomritueel met een sheetmask, en halverwege het ritueel breng je onder het masker extra serum of crème aan, et voilà, de ‘sheetmask-sandwich’. Aan het einde van dit ritueel ziet je huid er jaren jonger uit en voelt het aan als baywangetjes.

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top