Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Chronisch vermoeidheidssyndroom?

Het chronisch vermoeidheidssyndroom is een slepende ziekte met een veelheid aan symptomen, waarvan het meestvoorkomende extreme vermoeidheid is. Uit research blijkt nu dat gebruik van de sauna de symptomen duidelijk vermindert, en dat men zich fitter en gezonder voelt.

Deze ziekte kan iedereen krijgen, zelfs kinderen, maar doet zich het meest voor bij vrouwen. De symptomen openbaren zich meestal in de leeftijd zo tussen midden 20 en midden 40. Zoals gezegd is het belangrijkste symptoom extreme vermoeidheid en een algemeen gevoel van onwel zijn. Er zijn nog een paar andere symptomen die zich voordoen bij deze ziekte, te weten:

slaapproblemen
spier en/of gewrichtspijn
hoofdpijn
pijnlijke keel en/of pijnlijke klieren die echter niet opgezwollen zijn
problemen met de concentratie en/of het geheugen
griepachtige symptomen
duizeligheid en/of misselijkheid
hartkloppingen

De ziekte wordt als chronisch beschouwd, en de behandeling focust zich op het reduceren van de symptomen. Cognitieve Gedragstherapie en medicatie hebben vaak een positief effect, maar in sommige gevallen voldoet dit niet. En nu heeft onderzoek dus uitgewezen dat thermale therapie en de sauna de symptomen effectief verminderen, en dat de algehele gezondheid vooruit gaat. In een onderzoek in het Kagoshima Respiratory and Stress Care Center in Japan constateerden de onderzoekers grote vooruitgang van de patienten door thermale therapie. In hun abstract wordt gesteld dat “symptomen als vermoeidheid, pijn, slapeloosheid en koortsverschijnselen sterk verminderden na 15 tot 25 sessies thermale therapie“ en dat “deze resultaten suggereren dat thermale therapie een veelbelovende methode belooft te zijn bij de behandeling van CVS.”

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15992574/

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top