Skip to content
reviews Balloo 26C • 9458 TB Balloo •
Vorige
Volgende
Verschillende soorten sauna’s

Een saunabezoek is een weldaad voor het lichaam. Het ontspant, is gezond en goed voor de weerstand. Met een sauna in huis kun je genieten wanneer het jou uitkomt. Overweeg je een sauna aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat er keuze is uit verschillende soorten sauna’s. We hebben het deze keer over de traditionele Finse sauna, de infraroodcabine en de stoomcabine, die allemaal gemakkelijk thuis en op maat te monteren zijn. De vraag is welke het beste bij jou past.

Traditionele Finse sauna

Dit is de bekendste onder de sauna’s, waarvan de oorsprong, hoe kan het anders met zo’n naam, in Finland ligt. De ideale temperatuur ligt tussen de 80 en 90 graden Celsius. De saunacabine wordt opgewarmd door een kachel waar lavastenen op liggen, die overgoten worden met water. Het ruikt er heerlijk, naar het hout en naar de heerlijke saunageuren. Origineel worden deze sauna’s verwarmd met op hout gestookte kachels, maar inmiddels zijn er ook meerdere elektrische kachels op de markt die, zeker voor thuisgebruik, veiliger zijn. Tylö heeft deze sauna in diverse modellen en in verschillende soorten hout, zoals Red Ceder of Blond Espen. De traditionele sauna heeft verschillende gezondheidsvoordelen.

Infrarood sauna

Bij een infraroodsauna wordt niet de lucht verwarmd, maar komt de warmte uit de warmte-elementen. De infraroodstraling is goed voor de spieren en werkt tegen blessures, ook preventief. De warmte ligt niet alleen op de huid, maar dringt de huid ook binnen. Waar sommige mensen de traditionele sauna te warm vinden, ligt de temperatuur van de infraroodcabine lager, waardoor het makkelijker uit te houden is. Deze sauna is ideaal voor jou als je veel sport en niet goed tegen de hitte in een traditionele sauna kunt.

De stoomcabine

De gevoelstemperatuur in de stoomcabine voelt vaak hetzelfde aan als in de traditionele sauna, terwijl de temperatuur eigenlijk veel lager ligt. De luchtvochtigheid ligt wel een stuk hoger, waardoor het lijkt alsof het even warm is. In de stoomcabine wordt de huid diep gereinigd en het werkt goed tegen ademhalingsproblemen. Vooral als je een heerlijke eucalyptusgeur gebruikt zul je dit merken.

De verschillende sauna’s zijn gezond en kunnen goed werken tegen verschillende kwaaltjes, zoals blessures, pijn en verkoudheid. Maar het is geen vervanging voor een arts.

Wil je persoonlijk advies, of gewoon even rondkijken? Dat kan in onze showroom in Balloo. Je bent altijd welkom voor persoonlijk advies.

Redactie Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

© 2024 Sauna & Stoom

Back To Top